یادگیری برنامه نویسی
بنظر میاد در دنیای برنامه نویسی کامپیوترها ، همیشه چیز های جدیدی برای یادگیری وجود دارند. یادگیری مطالب جدید در این دنیا همیشه میتواند به شما در مسیر تبدیل به یک برنامه نویس موفق، صرف نظر از میزان تجربه و دانایی شما کمک شایان و قابل توجهی کند.
مسیری که مردم برای یادگیری در این حوزه دنبال میکنند، معمولا شامل خریدن چند کتاب برنامه نویسی پیشنهاد شده در یک وبلاگ یا پست اینستاگرام، خریدن دوره های آموزشی زبان های مختلف یا تماشای ویدیو در منابع متفاوت مانند یوتیوب یا سایت های دیگر، میشود. در این مقاله قصد داریم با بیان چند نکته مهم، باعث افزایش سرعت و کیفیت یادگیری شما بشویم.
قبل از شروع مقاله یادگیری برنامه نویسی و نکته های آن به شما پیشنهاد میکنیم اگر نمیدانید برنامه نویسی چیست یا اینکه دوست دارید اطلاعات بیشتری در مورد آن بدست بیاورید، مقاله برنامه نویسی چیست؟ را مطالعه کنید.
یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید و پایه و اساس برنامه نویسی را یاد بگیرید.
اگر فکر میکنید نیازی به یادگیری پایه و اساس برنامه نویسی ندارید، کاملا اشتباه میکنید. یادگیری پایه و اساس هر چیزی، در درک و ساخت موارد پیشرفته تر از آن پایه ها بسیار موثر است و با شجاعت میتوان گفت که بدون فهم پایه ها امکان درک مطالب سنگین تری که از آن پایه و اصول استفاده میکنند غیر ممکن یا خیلی سخت میشود.
بعضی از تازه وارد ها در این حوزه، مطالب پایه ای را نادیده گرفته و مستقیم به سراغ یادگیری تکنولوژی های پیشرفته و پر زرق و برقی که از آن پایه ها ساخته شدند میروند و این در آینده شغلی آنها مشکلات بسیاری ایجاد خواهد کرد و آنها را به دلیل ندانستن مسائل پایه ای بسیار گیج و سردرگم خواهد کرد.پس اول، زبان برنامه نویسی که در رسیدن شما به هدف، مورد نیازتان است را انتخاب کنید (مثلا سی، سی پلاس پلاس، پایتون و …). سینتکس (syntax) و مطالب پایه و اساسی در آن زبان(مثل متغیر ها، حلقه ها، شرط ها و …) را فرا بگیرید.
برنامه هایی را با استفاده از آن پایه ها، با زبان مورد علاقه خود بسازید. در دانشگاه معمولا پایه ها را به شما با زبان هایی مانند سی، پایتون، سی پلاس پلاس یا جاوا، به خوبی آموزش میدهند.اما اگر در دانشگاه درس نمیخوانید، باید با کمک اینترنت آموزش ببینید. هر آموزشی که به شما یک زبان را آموزش دهد خوب است، فقط باید آن زبان را از پایه و اساس به شما تدریس کند.
چند نکته که به شما در افزایش قدرت حل مسئله کمک میکند، در پایین گفته شده است.
- همه دوره هایی که زبان های برنامه نویسی را به شما آموزش میدهند خوب هستند اما شما باید یاد بگیرید تا مشکلات را با زبان های برنامه نویسی حل کنید. مثلا: چطوری دو عدد را جمع کنید و بر روی صفحه، نمایش دهید.
- به یک زبان برنامه نویسی در صورت نیاز نداشتن به تعداد بیشتری از آنها، وفادار بمانید. اگر میخواهید جاوا یاد بگیرید پس همان زبان را یاد بگیرید و در میان آن به یادگیری بقیه زبان ها نپردازید. یادگیری یک زبان برای اکثر تازه وارد ها به برنامه نویسی سخت و دشوار است، اما به مرور زمان با تمرین بیشتر، مغز شما سینتکس آن زبان را درک میکند.
- هر روز برنامه های جدیدی را با مطالبی که آموزش دیده اید بسازید. از ساخت برنامه های کوچک و ساده شروع کنید و به مرور زمان پروژه های سنگین تر و بهتری بزنید، اما هر روز اینکار را انجام بدهید و میان آن فاصله زیادی نگذارید.
منابع مختلف آنلاین برنامه نویسی را برای یادگیری هرچه بیشتر تخصص خود استفاده کنید
این روزها تقریبا در مورد همه چیز میتوانید در اینترنت اطلاعات پیدا کنید. برنامه نویسی یکی از حرفه هایی است که کل آن را میتوان از اینترنت فرا گرفت و این اصلا دور از ذهن نیست چون دلیل وجود اینترنت برنامه نویسی است. اطلاعاتی که در اینترنت میباشند، به شدت میتوانند وقتی که شما میخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید برای شما مفید باشند.
آنلاین بشوید و تا میتوانید در مورد حوزه تخصصی خودتان مطالعه کنید. هر سوالی که ذهن شما را درگیر کرده است را در موتور جستجو، جستجو کنید. به سایت های خبری و آموزشی مورد علاقه خودتان برید و مطالب رو مطالعه کنید. حتی اگر وقت دارید مطالبی که ممکنه کمی از حوزه شما دور باشند رو هم بخوانید.
استراحت در هنگام دیباگ کردن فراموش نشه!
دیباگ کردن برنامه ها وقتی که به یک باگ برخورد میکنید میتواند یکی از خسته کننده و طاقت فرسا ترین کار های ممکن باشد، اونم زمانی که تازه دارید کد زدن رو یاد میگیرید. دیباگ کردن یک باگ میتونه ساعت ها شما رو درگیر کنه و در هنگام رفع آن زمان به سرعت میگذرد.
این پروسه ممکن است به شما استرس بدهد و شما را خسته کند، پس شما باید یاد بگیرید که بعد از مدتی تمرکز، از کار دست بکشید و استراحت کنید. سعی کنید یک کار که از آن لذت میبرید را انجام بدهید مثلا کتاب بخوانید، بازی کنید، یا آشپزی کنید. با انجام این کار شما میتوانید مغز خودتان را خالی کنید و با یک انرژی بازیابی شده و بهتر به دیباگ کردن بپردازید.
سعی کنید چهارچوب های خودتون رو در برنامه نویسی بسازید
تقریبا برای هر پروژه ای که شما بخواهید انجام بدید یک سری کتابخانه/فریم ورک وجود دارند که شما میتوانید به راحتی از آنها استفاده کنید. اما استفاده از این کتابخانه/ فریم ورک ها، همیشه ممکن نیست و یا حتی شاید رئیس شما در کمپانی که شما کارمند آن هستید نخواهد از آنها استفاده کنید.
پس شما بهتر است که یاد بگیرید چگونه چهارچوب های کد زنی خودتون رو بسازید و یا حتی چهارچوب های موجود مثل فریم ورک ها یا کتابخانه ها رو برای مقاصد خودتون تغییر بدید. در هر حالت، یادگیری توسعه روش/ چهارچوب خودتون، به شما در تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق و بهتر کمک میکند.
کد های بقیه را بخوانید و روش کد زنی آن ها را استفاده کنید.
هر برنامه نویسی معمولا روش کد زنی خودش را دارد، یکسری کار ها را برای تسریع در روند کد زنی خود انجام میدهد، یک سری فعالیت ها را در جهت بهبود خوانایی کد خود انجام میدهد شما با خواندن و فهمیدن کد بقیه برنامه نویس ها (که دارای تجربه بیشتر، سابقه کار بیشتر و علم بیشتر از شما باشند) میتوانید توانایی های خود را در این حوزه بهبود ببخشید و در زمان خود در حال و آینده صرفه جویی کنید.
کد بزنید!
این یکی متن ندارد! فقط تا میتوانید کد و برنامه بنویسید.
اثر دانینگ-کروگر
قبل از اینکه این مطلب رو به اتمام برسانیم دوست دارم که اثر دانینگ-کروگر را به شما معرفی کنم. اگر بخواهم به زبان ساده این اثر را بیان کنم باید بگویم که برخی افراد کم تجربه و نادان در یک موضوع، خود را بسیار بهتر از آنچه که واقعا هستند تصور میکنند. خودم هم تا به حال به دفعات دچار این اثر شده ام، به همین علت آن را به شما معرفی کردم تا شاید کمکی در درک بهتر خودتان بکند.
این اثر برعکس نیز میتواند باشد. به گونه ای که فردی با توانایی و دانش بسیار زیاد در یک موضوع خود را بسیار کمتر از آنچه که هست تصور میکند.
دیوید دانینگ و جاستین کروگر از دانشگاه کرنل اینگونه نتیجه میگیرند:
تخمین نادرست فرد بیلیاقت، از اشتباه در ارزیابی خود ناشی میشود؛ درحالیکه تخمین نادرست افراد بسیار بالیاقت، از اشتباه در ارزیابی دیگران نشئت میگیرد.
خب تهش که چی ؟
ورود به دنیای برنامه نویسی برای هر فرد تازه کاری میتواند سخت و خیلی دشوار باشد، اما اگر شما هم مثل نویسنده این نوشته، دیوانه ساخت چیزهایی جدید هستید، دوست دارید بدانید هر چیزی که اطراف شماست چگونه کار میکند یا هر انگیزه دیگری که شما را تا مقصدتان حمایت میکند و برای رسیدن به آن هدف برنامه نویسی به شما کمک میکند یا حتی بی دلیل… فقط فکر میکنید برنامه نویسی باحاله، فقط شیرجه بزنید داخلش و معطل نکنید.
برنامه نویسی و یادگرفتن اون، مطمعنا در آینده بهتون کمک میکنه. چه بخواید در این دنیا زندگی کنید چه نه، برنامه نویسی دانش خوبی برای داشتن در آینده هست، بهتون تبریک میگم که چنین علم و عملی رو انتخاب کردید.
منابع
how to learn programming
use these 7 tips to help you learn computer programming faster